i

Tips & Trix

Försäljningsknep

Det finns många knep man kan ta till för att lyckas sälja mer och tjäna mer pengar. Några tips är:

1. Bestäm och planera var ni vill åka och ta reda på hur mycket pengar som behövs. Det är alltid lättare att anstränga sig när man vet hur mycket som behövs och man kan se "mållinjen".

2. Sälj i första hand till personer du har en relation till. De har svårare att säga nej. Så sälj till familj, släkt, vänner, arbetskompisar, skolkompisar, grannar mm.

3. Knacka dörr och sälj. Det är svårare att köra iväg en försäljare än att bara själv gå förbi en försäljare som står t ex på stan och säljer.

4. Om du står på någon marknad, basar eller på stan så ha en skylt som visar vad pengarna går till. Ibland handlar ju folk något de egentligen inte behöver bara för att pengarna går till något bra, som en skolresa.

5. Skaffa och lär dig information om det du säljer. Folk tror gärna att det är bättre grejor om du kan svara på frågor om sakerna.

6. Det är svårare att säga nej än att säga ja. Fråga därför aldrig "är det bra så?" utan hellre "ska du inte köpa något mer?"

Råd och hjälp

Det finns mycket hjälp man kan få av andra som har varit med om dåliga resor och företag. Några sidor där man kan hitta råd och hjälp är:

Konsumentverket - mycket information om hur man undviker att bli lurad, vad du har gör rättigheter som resenär mm.


Copyright Klassresa 2012. Kontakt: fila-webdesign@hotmail.com  
Sidan är tillverkad av Fila Webmedia