Hyrbil - Guiden om att boka rätt hyrbil!

Tänk på att

En generell regel när det gäller biluthyrnings företag är att desto mer välkänt företaget är desto mer så kommer det kosta, inga konstigheter men däremot kan du vanligtvis förvänta dig fräschare bilar från dom mer etablerade företagen samt oftast bättre vilkor när det gäller service för långkörning etc. Ditt val bör beslutas på vad du ska ha bilen till och vad du anser som tillräcklig standard, ska du köra korta sträckor lokalt kan ett billigt alternativ vara något för dig.

1: Priset - Att ha priset helt klart och bestämt kan vara en stor fördel och du slipper eventuella otrevliga överraskningar senare, välj en biluthyrningsfirma som erbjuder fria mil i sitt pris.

2: Ta en titt på bilen - Gör en snabb koll på bilens skick, kolla däcken och leta efter repor i lacken och liknande. Hittar du några fel så berätta för din uthyrningsfirma vad du sett annars finns det risk för att du kan åka dit på det när du senare återlämnar bilen.

3: Kontakt med firman - Om du inte får ett telefon nummer i samband med att du hyr bilen så fråga efter det, det komma väl till hands om du får motorstopp ellen någonting i bilen slutar fungera.

4: Extra utrustning - Ibland kan det kännas säkert att ha med sig viss extra utrustning om man tror sig behöva det t.e.x kablar och reservdunk mm. fråga biluthyrningsfirman om sånt dom brukar se till at det finns på plats.

5: Din ålder - Om du ska hyra bil utomlands är det viktigt att veta att man i vissa länder måste ha fyllt 21 innan man får hyra en bil.

6: Kreditnota - Vanligtvis så brukar biluthyrningsfirman göra en kreditnota av ditt kreditkort för att dom själva skall ha viss säkerhet. Vid återlämning av din hyrda bil så ska biluthyraren göra sig av med din kreditkorts notering. Biluthyrningsfirman kan senare komma att dra pengar från ditt konto om dom upptäcker något fel på bilen t.e.x en repa eller att du inte uppfyllt någon del av det ni kom överens om. Försäkra dig om att du uppfyller dom krav som hyrbils firman ställer.

7: Macken - En smart ide är att redan när du hyr bilen ta reda på om det finns en bensinmack tillgänglig på tillbaka vägen. Att snurra runt och leta mack när man har kort tid kvar på uthyrningen tycker ingen är kul.

8: Försäkring - Se till så att självrisken inte är allt för hög så att du själv inte riskerar att betala ett stort belopp om en olycka skulle ske. Många hyrbils fimor erbjuder en självriskreducerings försäkring som ser till att man inte behöver betala så fullt så hög självrisk ifall olyckan skulle inträffa. Den allmäna hemförsäkringen täcker i vanliga fall stölder av personliga saker från bilen, att tänka på är att förvara värdesaker såsom kameror och mobiler mm i ett låst förvarings utrymme såsom handsfacket och liknande. Om värdesaker förvaras utanför ett låst utrymme och sedan blir stulna så gäller inte den allmänna hemförsäkringen.

9: Lämna bilen i tid - Att missa tiden för din överenskommna återlämning kan bli en kostsam historia. Lämna tillbaks den i tid och undvik tråkigheter.

10: Boka i förväg - Ofta får man ett bättre pris på hyrbilen om man bokar den i förväg, Vem vill inte spara en slant.

11: Sist men inte minst viktigt- Sist men inte minst välj en bil modell som du vet att det går att lita på, detta är speciellt viktigt om du planerar att hyra bilen under en längre tid.

 

 

 

 

 

 

Copyright Snabbkoll.se 2009
Sidan är tillverkad av ByggaHemsida